GOVEJI TAKOSI

SESTAVINE:

  • 1,4kg pečenega govejega mesa brez kosti
  • 80ml Cholula® Original Hot Sauce
  • 2 žlici čilija v prahu
  • 2 čajni žlički česna v prahu
  • 2 čajni žlički čebule v prahu
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička origana
  • 1 čajna žlička soli
  • 0,5 čajne žličke popra
  • sok ene limete
  • 24 toplih koruznih tortilij
  • sesekljan avokado, za serviranje

Solata z redkvicami:

  • 4 srednje velike redkvice, narezane na tanke rezine
  • sok ene limete
  • majhen šopek svežega, sesekljanega koriandra
  • 100g tanko narezane rdeče čebule

RECEPT:

  1. Goveje meso položite v počasni kuhalnik. V majhni skledi zmešajte pekočo omako, začimbe ter limetin sok. Prelijte čez govedino in pokrijte.
  2. Kuhajte 8 ur na NIZKEM ali 5 ur na VISOKEM oz. dokler se ne zmehča in ga je enostavno razrezati. Odstranite goveje meso in ga razrežite z 2 vilicama. Posnemite maščobo s tekočine za kuhanje in jo zavrzite. Goveje meso vrnite v počasen kuhalnik in premešajte, da se prelije z omako. Obdržite toplo.
  3. Medtem za solato z redkvicami v skledi zmešajte vse sestavine. Za serviranje zložite 2 koruzni tortilji eno na drugo. Napolnite z razrezano govedino in dodajte solato iz redkvic. Dodamo še avokado ter po želji pokapljamo z dodatno pekočo omako.
  • čas priprave: 20min
  • čas kuhanja: 8h
  • sestavin:17
  • št. porcij: 12