GOVEJI TAKOSI
SESTAVINE:
- 1,4kg pečenega govejega mesa brez kosti
- 80ml Cholula® Original Hot Sauce
- 2 žlici čilija v prahu
- 2 čajni žlički česna v prahu
- 2 čajni žlički čebule v prahu
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 1 čajna žlička origana
- 1 čajna žlička soli
- 0,5 čajne žličke popra
- sok ene limete
- 24 toplih koruznih tortilij
- sesekljan avokado, za serviranje
Solata z redkvicami:
- 4 srednje velike redkvice, narezane na tanke rezine
- sok ene limete
- majhen šopek svežega, sesekljanega koriandra
- 100g tanko narezane rdeče čebule
RECEPT:
- Goveje meso položite v počasni kuhalnik. V majhni skledi zmešajte pekočo omako, začimbe ter limetin sok. Prelijte čez govedino in pokrijte.
- Kuhajte 8 ur na NIZKEM ali 5 ur na VISOKEM oz. dokler se ne zmehča in ga je enostavno razrezati. Odstranite goveje meso in ga razrežite z 2 vilicama. Posnemite maščobo s tekočine za kuhanje in jo zavrzite. Goveje meso vrnite v počasen kuhalnik in premešajte, da se prelije z omako. Obdržite toplo.
- Medtem za solato z redkvicami v skledi zmešajte vse sestavine. Za serviranje zložite 2 koruzni tortilji eno na drugo. Napolnite z razrezano govedino in dodajte solato iz redkvic. Dodamo še avokado ter po želji pokapljamo z dodatno pekočo omako.
- čas priprave: 20min
- čas kuhanja: 8h
- sestavin:17
- št. porcij: 12